top of page

Onko meillä varaa?


Uusimman tutkimuksen mukaan parhaita työntekijöitä on +45 vuotiaat mutta jostakin syystä ikärasismi Suomessa alkaa tästä. Yli 45-vuotiaat suomalaiset asiantuntijat kokevat Aalto-yliopiston uunituoreen tutkimuksen mukaan tilastollisesti merkittävästi enemmän innostusta työssään kuin nuoremmat kollegansa. He ovat tarmokkaita, omistautuneita sekä sitoutuneita työhönsä.

"Yli 45-vuotias on parhaimmillaan työntekijänä ja tahti jatkuu vielä pitkään sen jälkeen kun 50 vuotta on ylitetty", luonnehtii Stanfordin yliopistossa parhaillaan vieraileva tutkijatohtori Niina Nurmi.

Onko meillä yhteiskuntana ja yrityksinä varaa jättää tämä kokemus, osaaminen, joustavuus, tarmo ja energia hyödyntämättä?

Ei ole. On löydettävä keino, jolla tämä voimavara saadaan paremmin hyödynnettyä Suomalaisten yritysten hyväksi. Se voi olla juuri se kokemus ja osaaminen, mitä yritys tarvitsee kasvaakseen ja kansainvälistyäkseen. Monissa liemissä keitetyt osaajat ovat nähneet jo 90-luvun alun laman ja ponnistaneet siitä nousuun tuotekehityksen, suunnittelun, innovoinnin ja osaamiseen avulla. Nämä kokeneet osaajat ovat hankkineet koulutusta ja kokemusta jo yli 20 vuoden ajalta ja sitä oppia nyt ei vaan kannata hukata vaan pitää saada tehokkaaseen käyttöön, jotta tästäkin taloustilanteesta noustaan.

On otettava käyttöön uusia joustavia malleja ja tapoja, joilla madalletaan yritysten kynnystä hyödyntää joustavasti tätä voimavaraa. Tämä voi olla myös merkittävä kilpailuetu, jota tarvitaan yritysten kehittämisessä ja kasvattamisessa.

Meidän missio on yhdistää yritysten tarpeet ja tämä osaaminen kustannustehokkaalla sekä joustavalla tavalla. Luomme yrityksille mahdollisuuden käyttää kokenutta osaajaa heidän eritystarpeen mukaan juuri sen verran, kuin tarvitsevat. Jotkut saattavat ajatella, että meillä on jo kokemusta yrityksen hallituksessa. Se ei riitä, sitä tarvitaan myös operatiivisessa toiminnassa, eikä pelkästään konsultin roolissa neuvoja jakelemassa. Miksi et mahdollistaisi kasvua riskittömällä ja kustannustehokkaalla mallilla hyödyntäen todellista osaamista ja kokemusta? Tämän kokemuksen ja osaamisen sekä parhaan työiän hyödyntäminen osaltaan vaikuttaa kansantalouden paranemiseen. Ei hukata sitä!

Ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää.

Petri Nordlund Talent Pro Oy 040 551 7776

bottom of page