top of page

Vuokrajohtajuus

Markkinatilanne on muuttunut nopeasti ja sen myötä työllisyystilanne on parantunut monella toimialalla. Samanaikaisesti työmarkkinat ovat muuttuneet työnantajan markkinoista työntekijän markkinoiksi. Hyvien osaajien löytäminen on haastavaa ja se saattaa jopa jarruttaa potentiaalista kasvua. Monessa yrityksessä pohditaan miten ratkaista ongelmaa nopeasti ja riskittömästi. Hallitus tai toimitusjohtaja miettivät, että johtoryhmään tarvitaan tietynlaista osaamista, mutta mistä ja miten? Vuokrajohtaja/asiantuntija voi olla nopein, helpoin ja kustannustehokkain ratkaisu sekä loistava mahdollisuus myös vuokrajohtajalle.

” Martelalle Oyj:lle tuli tarve uudelle CFO:lle vastaamaan taloushallinnon toimintatapojen ja prosessien kehittämisestä. Mietimme eri vaihtoehtoja asian ratkaisemiseksi ja päädyimme vuokrajohtajamalliin ja yhteistyöhön Talent Pro Oy:n kanssa. Valinnassa avaintekijöitä oli nopeus, helppous, riskittömyys sekä mahdollisuus valita useasta ehdokkaasta paras. Myös sopimuksen joustavuus oli yksi tärkeistä päätöksen kriteereistä sanoo Matti Rantaniemi Martela Oyj:n Toimitusjohtaja”.

”Vuokrajohtajuus sopi minulle hienosti, pystyn tuomaan osaamiseni ja kokemukseni Martelan eduksi. Lisäksi vuokrajohtajuus toi minulle mahdollisuuden joustavasti tutustua uuteen toimialaan ja toimintaympäristöön, kertoo Kalle Lehtonen Martela Oyj:n Interim CFO”.

Vuokrahenkilöstöä on totuttu käyttämään jo pitkään ja henkilöstövuokrausyritykset voivat hyvin. Näyttää vahvasti siltä, että yritykset alkavat oivaltamaan vuokrajohtaja/asiantuntijakäytön hyödyt, riskittömyyden, kustannustehokkuuden ja joustavuuden sekä oivaltamaan kuinka vuokrajohtajuus toimii yhtenä kanavana rekrytoida.

Miettiessäsi mistä ja miten löydät yrityksen tilanteeseen parhaiten sopivan henkilön, niin suosittelen vahvasti pohtimaan myös vuokrajohtajamallia vaihtoehtona. Se on monesti osoittautunut erittäin kustannustehokkaaksi ja kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi.

Petri Nordlund

Senior Partner

Talent Pro Oy

bottom of page