top of page

Elinkautisen työsuhteen sijaan rekrytoinnin tavoite pitäisi olla tuloksellisuus

Onkohan hän tarpeeksi sitoutunut yritykseemme?

Näkeekö hän itsensä täällä viiden tai kymmenen vuoden päästä?

Miksi teidän pitäisi unohtaa yllä olevat kysymykset?

Menestyksekkään rahoituskierroksen klousannut startup-yritys tai Michelin-ravintola ei voi palkata kriittisiin rooleihin henkilöitä, jotka ovat tuloksellisia “sitten joskus”. Jos 55-vuotias huippuosaaja ilmaisee kiinnostuksensa yritystä kohtaan, startup-yrittäjä tai ravintolanpitäjä ei päädy sivuuttamaan briljanttia, kokenutta ja motivoitunutta henkilöä vain sen takia, että työsuhde tuskin tulee kestämään seuraavaa 30 vuotta.

Startupissa keskitytään siihen, millaista arvoa henkilö voi tuottaa nyt. Michelin-ravintola visioi kokeneen kokin mukanaan tuomaa asiakasvirtaa tulevalla vuosineljänneksellä. Osaako yrityksenne ajatella osaamista hankkiessa, mikä on oikeasti tärkeintä tuloksellisuuden näkökulmasta?

Asioiden suunnitteleminen pitkällä tähtäimellä ei ole aina hyvä asia

Menestyksekäs osaamisen hankinta alkaa aina tämän hetken riittävällä ymmärryksellä. Jos asioita ajatellaan liian pitkällä tähtäimellä, rekrytoitavan henkilön profiilin määrittelyssä ei katsota tarpeeksi tarkasti nykytilanteen tarpeita. Toisin sanoen aletaan miettimään isoa kuvaa tämän hetken menestyksen kustannuksella. Mistä edes voidaan tietää, millaista osaamista yrityksenne tarvitsee viiden tai kymmenen vuoden kuluttua? Eikö paras turva tulevaisuuden menestykselle olisi onnistua räjähtävän hyvin juuri nyt? Kunnianhimoinen yritys pitää huolen, että vaihtoehtojen valikoimassa on nykyaikaiset ja joustavat työkalut tuloksellisen osaamisen hankintaan.

Ikuisesti sopiva henkilö - mahdoton tehtävä

On hyvin ymmärrettävää, että osaamisen hankinta tuntuu tuskastuttavalta, mikäli edessä on mahdoton tehtävä: ikuisesti yritykseen sopivan henkilön löytäminen. Tästä ideaalista johdannaisena tulee pitkäksi venyviä rekrytointiprosesseja ja negatiivisia hakijakokemuksia. Tarvitseeko enää ihmetellä, miksi Suomen työmarkkinoita luonnehditaan joustamattomiksi?

Vain juurtunut tapa, joka kaipaa tuuletusta

Kun tarpeeksi usein toistetaan tiettyä toimintamallia, siitä muodostuu tapa. Myös usealle yritykselle on muodostunut tietty tapa, joka ohjaa tällä hetkellä prosesseja ja HR-osaston toimintaa. Osaamistarpeen ilmaantuessa käynnistyy siis autopilotilla toimiva prosessi, joka voi olla monin tavoin joustamaton menneen maailman jäänne. Nykyaikaisilla yrityksillä on tarvittavaa tietotaitoa hyödyntää erilaisia työsuhteita menestyksen varmistamiseksi.

Uusi näkökulma sitoutumiseen

Sitoutuminen omaan työhön tapahtuu mielekkäiden työtehtävien, merkityksellisen tekemisen ja asioiden saavuttamisen kautta. Täytyy muistaa, että onnistuminen omassa roolissa on varmin tyytyväisyyden mittari sitouttamistempausten sijaan. Ehkä voisikin ajatella, että palkitseva tekeminen ja arvon tuottaminen yritykselle ovat tässä hetkessä elämistä parhaimmillaan.

Varmistetaanko, että teidän osaamisen hankinta on tästä eteenpäin tuloksellista, ketterää ja joustavaa? Ota yhteyttä jo tänään!

Comments


bottom of page