top of page

Voittajia ovat ne, jotka luovat uutta


Talent Pro Oy- Vuokrajohtaja Blogi


Hallituksen vuoden 2021 budjettiesityksessä kerrotaan julkisen talouden kestävyystiekartasta, jonka mukaan julkista taloutta on vahvistettava 5 miljardilla eurolla. Työllisyyden lisäämiselle ja työttömyyden vähentämiselle lasketaan 2 miljardin kestävyyttä vahvistava potentiaali. Hallituksen tavoite on työllisyyden kohentuminen 80 000 henkilöllä ilman, että toimet perustuisivat veroalennuksiin tai menojen kasvattamiseen. Aikajänne on vuoteen 2029 saakka.

Yrityselämän pitäisi vastata huutoon ja osallistua omien mahdollisuuksiensa mukaan uusien työpaikkojen luomiseen. Miten uusia työpaikkoja sitten luodaan?

  • Pysy voittajien joukossa. Vaikeasta maailman tilanteesta huolimatta pitää parhaansa mukaan pysyä kasvajien kelkassa. Voittajia ovat ne toimijat, jotka saavat pidettyä pään pinnan yläpuolella ja onnistuvat sopeuttamaan toimintaansa vallitsevaan maailman tilanteeseen. Samat pinnalla polskivat huimapäät saavat huomata, että yhtäkkiä heidän vieressään on vene, johon hypätä. Sinnikkään eteenpäin menemisen seurauksena veneeseen muodostuu airot, lopulta myös moottori. Eteenpäin menemisen näkökulmasta tärkeää on myös resursoida riittävään osaamiseen juuri teidän yrityksellenne sopivalla aikajänteellä. Ikuisesti sopivia henkilöitä on nyt turha etsiä.

  • Jos mahdollista, resursoi business-kriittiseen osaamiseen. Suomessa on tällä hetkellä ennätyksellinen määrä lomautettuja. Valitettavasti kenelläkään ei ole kristallipalloa, joten lomautettujen ja irtisanottujen määrän kehitystä on mahdotonta ennustaa. Voittajien näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että markkinalla on huipputason osaamista vapaana pilvin pimein. Miten te aiotte hyödyntää momentumia? Mitä jos palkkaisitte business-kriittisiin rooleihin tuloksentekoa rakastavat Interim-asiantuntijat?

  • Pohdi, mikä liiketoiminnan osa-alue voisi hyötyä kokeneemman osaajan tuomasta asiantuntemuksesta. Yli 55-vuotiaiden työttömyys on Suomessa todellinen ongelma. Taustalla ei ole ainoastaan eläkeputki, vaan myös ikärasismin, asenteiden ja rakenteiden muodostama kokonaisuus. Valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen mukaan Suomessa olisi 91 000 työllistä enemmän, jos 55-64 -vuotiaiden työllisyysaste olisi Ruotsin tasolla. Kuten luultavasti huomasit, luku on suurempi kuin koko hallituksen työllisyystavoite. (HS 18.9.2020)

Samaan aikaan kun hallitus ja työmarkkinajärjestöt työskentelevät eläkeputken parissa, yrityselämässä tulee keskittyä työn imun lisäämiseen. Mitä voimme tehdä sen edistämiseksi, että yli 55-vuotiaat huipputason osaajat saavat ansaitsemansa mielekkään työuran loppuun saakka? Talent Pro:n tarjoama konkreettinen ratkaisu Interim-sopimus, jonka ansiosta yrityksillä ei ole esimerkiksi sairaus- ja eläkemaksuihin liittyviä riskejä.

Haluatko keskustella lisää osaamisen resursoinnista? Ota yhteyttä!

Kommentit


bottom of page