top of page

Talouskasvu alkaa... Oletko valmis?
Uusimpien ennusteiden mukaan Suomen talous lähtee voimakkaaseen nousuun tänä ja ensi vuonna, ennustaa OP. Pankin ennusteen mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 3,3 prosenttia ja ensi vuonna 3 prosenttia.


Maailmantalouden kasvuvauhti kiihtyy koronarajoitteiden purkautuessa nopeimmaksi lähes 50 vuoteen, ennustaa Nordea. Suomessakin talouden odotetaan kasvavan sekä tänä että ensi vuonna 3 prosentin tahtia.


Nordea arvioi, että Suomi palautuu pikavauhtia tilanteeseen, jossa suurimpana kasvun esteenä nähdään työvoiman saatavuus.


Miten varmistaa riskittömästi, että meidän yrityksen kasvun esteenä syksyllä ei ole osaajien puute tai liian myöhäinen reagointi markkinamuutokseen? Kannattaa jo nyt kiinnittää huomio seuraaviin seikkoihin:


  • Tulee työntekijän markkinat (palkat nousevat), yrityksen maine työnantajana, henkilöstöpolitiikka, tulevaisuuden näkymät, on isossa roolissa kun osaajia houkutellaan.

  • ”Aikainen lintu madon nappaa” tässä edelleen vanha sanonta pitää paikkansa. Ne yritykset joka kykenee reagoimaan markkinamuutoksin aikaisemmin lähtee kisaan paalupaikalta ja tulevat hyötymään eniten. Osaajien saaminen silloin kun kaikki muutkin niitä etsii on hankalampaa/kalliimpaa.

  • Digitalisaation tuoma haaste/mahdollisuus, hyödyntää koronajan digikokemuksia työskentelytavoissa ja asiakastyössä.

  • Koodaripulasta on puhuttu jo vuosikausia, mutta kun ajatellaan koko it-kenttää, ongelma kasvaa vieläkin suuremmaksi. Digitalisaation ratkaisuja hakevat yritykset tarvitsevat kasvavassa määrin kumppaneita.

  • Mikäli nyt arveluttaa uskallus palkata, kannattaa pohtia vaihtoehtoista mallia ”vuokraamalla” henkilö ensimmäisen 6 kuukauden ajaksi ennen lopullista rekrytointipäätöstä. Tämä nopeuttaa prosessia, toimii kummallekin osapuolelle ”kunniallisen” irtaantumisen verrattuna koeajan purkuun. Tekeminen toimii parhaana testinä tehtävään ja sopivuuteen organisaatioon.

  • Valitse luotettava ja kokenut kumppani, joka kykenee tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja ja malleja osaavien henkilöiden löytämiseksi. Yhteistyö toimii parhaiten kun osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyöhön ja valmiita kulkemaan tarvittaessa myös sen ”extra mailin”

Sovitaan aika niin jutellaan lisää kuinka voimme yhdessä varmistaa että teidän yrityksen kasvu ei jää osaajien puutteista kiinni.


Terveisin,


Petri Nordlund

Talent Pro Oy

040 551 7776

Comments


bottom of page